Selecteer een pagina
De Verslaving Voorbij - Hulp bij alcoholafhankelijkheid

Ontwenningsverschijnselen blijven uit

Geen ontwenningsverschijnselen, hoe kan dat?

Ontwenningsverschijnselen worden gezien als lichamelijke reacties op onthouding van wat je normaliter aan middelen binnenkrijgt. Die reacties zijn complex van aard en worden ook beïnvloed door wat het brein verwacht.

Die verwachtingen kun je beïnvloeden, dat is precies wat we hier doen. Als je mentaal toegroeit naar het idee, een innerlijke overtuiging, dat er een dag komt dat je niet meer drinkt. Dan ben je op enig moment klaar om niet meer te drinken.

Binnen reguliere trajecten wordt je brein juist bevestigd in de behoefte aan drank, door de stelling dat je de rest van je leven verslaafd blijft. Alhier nemen we daar grote afstand van en werken toe naar innerlijke toestemming om los te laten.

Dat geheel is meer dan de som der delen

Mijn benadering betekent dat alle niveaus geraakt en beïnvloed worden tijdens de begeleiding. Er komt dus niet alleen nieuw inzicht, maar ook een ander perspectief, compassie, vertrouwen en vitaliteit om de hoek kijken.

Die totale beweging is uiteindelijk zo sterk dat het hele systeem zich prepareert op het moment dat je oude veiligheden niet meer nodig hebt.

Vertrouw. Laat het vast, hou het los… en lees verder. Raak vertrouwd met het idee dat er een dag komt dat je je oude “vriend” niet meer nodig hebt.