Actueel

The Wheel of Consent – Meervoudig consent

In de zomer van ’21 ben ik begonnen met het oefenen van meervoudig consent, dat is gestoeld op het werk van Betty Martin, The Wheel of Consent. De resultaten zijn verbluffend, niettemin stuitte ik ook op vragen aangaande bepaalde lichamelijke reacties. Vragen die inmiddels tot duidelijk hebben geleid via de Polyvagaaltheorie.

Ademwerk

Eveneens heb ik dit jaar een bescheiden start gemaakt met ademwerk, dit ademwerk zal in samenhang met de Polyvagaaltheorie worden gecontinueerd en later worden verbonden met HartRitmeVariabiliteit (HRV)

Polyvagaaltheorie – Stephen W. Porges

In augustus ’21 heb ik de Polyvagaaltheorie definitief opgenomen in mijn werk, zie de pagina Polyvagaaltheorie Ik behandel de theorie binnen de sessies in samenhang met reeds gebruikte inzichten en oefeningen.

HartRitmeVariabiliteit (HRV) en Hartcoherentie

Een belangrijk onderdeel waar Stephen W. Porges al vroeg in zijn carrière op stuitte was de ontdekking van de Hart Ritme Variabilieit (HRV). Het meten en beïnvloeden van hartritme-variabiliteit, dat wordt mogelijk vanaf najaar 2021.

Safe & Sound Protocol (SSP)

Ik doe op dit ogenblik onderzoek naar de effectiviteit en de mogelijkheid om het Safe & Sound Protocol (SSP) te integreren in mijn werk, resultaten volgen op deze webpagina. Update: Ik heb besloten dit bijzondere instrument op te nemen en een aanvraag tot certificering ingediend. Inmiddels is mijn certificering geaccordeerd, zodat ik na afronding van de training, mijn cliënten kan ondersteunen met SSP. (Informatie over wat SSP is, volgt)

Integratieve benadering

De hier genoemde toepassingen zijn gebaseerd op stevig wetenschappelijk onderzoek en worden zoveel mogelijk geïntegreerd toegepast.